Wie ben ik?

Wat fijn dat je op deze pagina hebt geklikt!

Dan is alle moeite die ik heb gehad met het schrijven van dit stukje niet voor niets geweest. Want hoewel ik naast actrice en regisseur ook schrijver ben, vind ik deze “wie ben ik” stukjes het verschrikkelijkst om te schrijven.

Maar ach.

Dan is dat alvast het eerste wat je van me weet. En het tweede is mijn naam:
Carolien van Wijngaarden

Ik doe ontzettend veel op creatief gebied, maar ik denk dat niemand op een saaie opsomming zit te wachten. Daarom heb ik het proberen te vatten in drie korte stukjes die specifiek vertellen waarom ik de juiste achtergrond heb voor deze casting workshops.

Castingkennis als actrice
Ik begeef me al sinds mijn 17e in de camera acteerwereld. Als actrice heb ik bijvoorbeeld een hoofdrol gespeeld in de drie seizoenen van de serie Topstars, heb ik een nominatie gekregen voor beste actrice voor de film Don’t kill the messenger, speelde ik diverse rollen in series, zoals de dove Anita in Flikken Rotterdam en zei ik “nee” in de commercial van Holland Casino. Want ook dat is camera acteren.
Daarnaast heb ik meer dan honderd castings gedaan. Bij grote castingbureaus en kleine projecten. Van meteen afgewezen tot 5 rondes doorploeteren om met 1 iemand over te blijven voor een giga rol in een film. En het dan nét niet te worden.

Castingkennis achter de tafel

Ook achter de schermen heb ik mijn sporen verdiend, bijvoorbeeld als regisseur van grootschalige kindermusicals en korte films. Als schrijver heb ik commercials voor o.a. Zwitsal,  meerdere korte TV series zoals ‘Het spel’ en korte films gemaakt zoals ‘het beertje’ die viral is gegaan.
Ik heb dus ook bij diverse projecten de andere kant van het casten gezien. Zijdelings als tegenspel actrice, passief als meekijker bij de regisseur en casting directors en actief waarbij ik zelf castings afgenomen heb.

Overige informatie
Wat misschien ook nog fijn is om te weten dat ik al diverse camera acteercursussen en veel andere theaterlessen heb gegeven. Ook in grote groepen probeer ik altijd te kijken naar het individu en krijg ik er een kick van om mensen nét dat stapje verder te krijgen in hun niveau.

Verder draag ik altijd twee verschillende sokken. Niet dat dat er iets toe doet.