F.A.Q.

Hieronder staan de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem vooral contact met me op!

Vanaf wanneer is de inschrijving definitief?

De inschrijving is definitief als de betaling ontvangen is. Na de inschrijving ontvangt u een factuur. U dient deze binnen 2 dagen te betalen. Doet u dit niet, zet ik de inschrijving weer open en kan het zijn dat de cursusplek aan iemand anders gegeven wordt.

Wanneer krijg ik te horen of een cursus doorgaat?

Uiterlijk 2 weken van te voren krijgt u te horen of de cursus doorgaat of niet. De cursus gaat door met minimaal 4 deelnemers. Gaat de cursus niet door, dan krijgt u binnen een week het geld teruggestort.

Hoe oud moet je zijn?

De cursussen zijn vanaf 16 jaar. Mocht je onder de 16 zijn, kun je me altijd mailen met dat je geïnteresseerd bent. Dan kan ik bij voldoende interesse een aparte jongeren workshop aanbieden.

Moet ik nog wat voorbereiden?

Ja. Wat je moet voorbereiden hangt af van de cursus die je gaat volgen, maar voor de dag workshop is het sowieso een voorstel filmpje van jezelf en een tekst die je moet leren. De precieze opdrachten krijg je bij je bevestigingsmail die je twee weken voor de cursus ontvangt.

Ik wil graag een cursus volgen, maar ik kan niet op de dagen en/of locatie die op de website staan. Is er toch iets mogelijk?

Als je een groep van minimaal 6 mensen kan regelen, ben ik bereid om in een andere plaats een cursuslocatie te zoeken. Mocht dit het geval zijn, kun je contact met me opnemen en dan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

Ik ben verkouden of ziek. Mag ik dan nog komen?

Ook bij deze cursus vragen we je rekening te houden met alle Corona voorschriften. Dus ben je verkouden of ziek, dan kun je helaas niet komen naar de workshop.

Ik kan toch niet komen, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Nee helaas kan ik geen geld teruggeven door ziekte, Corona of andere omstandigheden. Dit omdat ik maar met een beperkt aantal deelnemers werk om de persoonlijke aandacht te kunnen garanderen en ik mensen moet weigeren als ik vol zit. Als je op tijd aangeeft niet te kunnen, kunnen we kijken naar een inhaalmoment.

Hoor jij bij een castingbureau?

Nee ik ben niet verbonden aan een castingbureau. Mijn doel is mensen op weg te helpen in de wereld van castings en zonder stress te werken aan je camera acteerkwaliteiten. Ik ken wel veel castingbureaus en kan je verder op weg helpen in een richting die bij je past.

Waarom zou ik geen cursus volgen bij een castingbureau?

Het is zeker nuttig om een cursus te volgen bij een castingbureau! In mijn workshop geef ik ook een overzicht van beschikbare cursussen bij verschillende castingbureaus mocht je daar behoefte aan hebben. Maar elk castingbureau is anders en overal een cursus doen kost veel tijd en geld. Wat het voordeel is van Castingles.nl is dat je algemene informatie krijgt die toepasbaar is bij elk castingbureau én dat ik je over de verschillen tussen de bureaus vertel. Zo kun je voor jezelf kiezen welk castingbureau goed bij jou past en waar je misschien wel een cursus wil doen.

Ik heb nog nooit iets met acteren gedaan, is het iets voor mij?

Als je nog nooit iets met acteren hebt gedaan, is het misschien nuttiger om eerst een acteerworkshop te volgen. Wil je toch jezelf meteen in het diepe gooien, adviseer ik de introducties deelworkshop of de dag workshop.

Zet je mensen met hetzelfde acteerniveau bij elkaar?

Nee, bewust niet. Op een casting kun je ook niet kiezen met wie je samen speelt. De ander speelt misschien egoïstisch, is misschien veel slechter of veel beter dan dat jij bent of misschien is de ander heel slecht voorbereid of heb je er totaal geen klik mee. Waar ik je mee wil helpen is hoe jij, onafhankelijk van de ander het beste uit jezelf kan halen.

Krijg ik door deze workshop meer rollen?

Nee, niet direct. Of je wel of geen rol krijgt hangt van heel veel factoren af, waar ik in de les over vertel, maar door deze cursus wordt je niet ineens overal aangenomen. Wat je wél leert is om je casting vol zelfvertrouwen in te gaan, wat er in ieder geval voor zorgt dat je de casting zo goed mogelijk kunt doen. Ook leer ik hoe je ervoor kan zorgen dat je vaker gevraagd wordt voor castings.

Is het niet voordeliger om met 4 mensen in een cursus te zitten, dan met 8?

Nee, dat maakt niet uit. Ik vind persoonlijke aandacht heel belangrijk en deze zal ik geven ongeacht het aantal deelnemers. De tijden van de cursus zijn hetzelfde bij 4 of 8 deelnemers, maar de invulling niet. Bij een groep van 4 nemen we meer gezamenlijk pauze en bij een groep van 8 deelnemers zal ik de deelnemers vragen meer zelf tussendoor hun pauze in te plannen wanneer ze daar behoefte aan hebben en wanneer ik met iemand anders bezig ben.